Thursday 25 September 2014

Lamb Chop Dgn Sos Lada Hitam


Bahan- bahan:

Untuk Perapan:
3 keping lamb chop (dibasuh bersih)
3 sudu serbuk lada hitam
1 sudu garam

Gaulkan semua bahan perapan dan biarkan untuk 1 jam atau lebih.

Untuk Sos Lada Hitam/Blackpepper Sauce
1 biji bawang besar (potong bulat2)
5 sudu lada hitam (dikisar halus)
1/2 kiub ayam knorr
2 sudu tepung jagung
2 cawan air

cara-cara:

Masukkan semua bahan dalam periuk kecuali tepung jagung.
Masak hingga mendidih.
Campurkan tepung jagung dengan sedikit air, kemudian tuang ke dalam periuk tadi.
Perasakan dengan sedikit garam dan gula mengikut kehendak masing-masing.

Bahan-bahan sampingan lain:

Baby carrot
Asparagus
Brokoli
Kentang

Semua bahan-bahan diatas direbus hingga masak.

Siap untu dihidang bersama nasi.

No comments: